Stargate: Timekeepers – Valós idejű stratégiai játék készül

Csillagkapu Stargate: TimekeepersStargate: Timekeepers címmel jön a Csillagkapu idei stratégiai változata. A Csillagkapu (Stargate) 1994-ben robbant be a mozikba, majd jött a sorozatváltozat is, Stargate SG-1 címmel, és megélt 10 évadot. A Creative Forge Games most bejelentette, hogy játék formában folytatják a szériát és ezzel le is leplezték a Stargate: Timekeepers című valós idejű stratégiát.

A sztori szerint Eva McCain parancsnokot és csapatát kell kimenteni a szorult helyzetükből. Sajnos a bemutatkozó videó túl sok elemet nem tartalmaz, de a hangulat felkeltéséhez elég volt. 

A játékot a Slitherine Home Of Wargames bejelentő rendezvényén mutatták be.

„Stargate: Timekeepers elrugaszkodik a Stargate SG-1 fő cselekményének 7. évadának végétől, hogy egy teljesen eredeti történetet hozzon létre, amely az antarktiszi csatában kezdődik, ahol Eva McCain parancsnok és csapata feladata a CSK-1 támogatása Anubis flottája ellen – áll a trailer leírásában. – A csata után McCain parancsnok és csapata egy epikus kaland elé néz, amely több eredeti helyszínen zajlik.”

A játék hivatalos licenszét a Metro Goldwyn Mayer (MGM) adja – 10 év óta először fordult elő, hogy egy játékot licenszeltek. A legutóbbi a Stargate című harmadik személyű lövöldözős játék volt: a Resistance, amely 2010-ben jelent meg, és amelynek szervereit alig egy évvel később leállították.

A PC-re készülő Stargate: Timekeepers megjelenési dátuma még nem ismert.