David Suchet 75

At 72 David Suchet is stocky, strong and extremely busy
CHRIS MCANDREW FOR THE TIMES

Elegáns megjelenés, kackiás bajusz és utánozhatatlan fortély. Ezek Agatha Christie leghíresebb főhősének, Hercule Poirot-nak legjellemzőbb személyiségjegyei. A figurát számtalan színész keltette életre, ám a legtöbben David Suchet alakításában emlékszünk a belga magándetektívre.

Az angol származású színész 13 évadon keresztül játszotta a karaktert, 1989-től 2013-ig. Már a kezdetektől eggyé vált szerepével, annyira komolyan vette a felkészülést, hogy minden egyes regényt és novellát elolvasott, amelyben feltűnt a hős, majd gondosan kijegyzetelte manírjait, hogy azt a legpontosabban adja vissza a nézőknek. Sok rajongó ezen odafigyelése miatt tartja úgy, hogy ő formálta meg a leghitelesebben a főhőst. Ám nem ez volt az egyetlen alakítása, amely nyomot hagyott a közönségben. Feltűnt 1998-ban Michael Douglas oldalán a Tökéletes gyilkosságban, valamint ő játszotta a Tűzparancs gonosztevőjét Halle Berry és Kurt Russell oldalán.

74 évesen sem pihen, a mai napig foglalkoztatják a rendezők. Legutóbb az HBO regényadaptációjában, Az Úr sötét anyagaiban kölcsönözte a hangját az egyik szereplőnek. Friss képei alapján megtippelni is nehéz lenne, hogy már hetven felett jár, sármos borostájával és fiatalos megjelenésével jó pár esztendőt letagadhatna.

(A fenti videó feliratozásának nyelve beállítható.)