Hunčík Péter 70

70 éves Hunčík Péter etnopszichológus, tudományos tanácsadó, író.

2009 végén Határeset című regényéért elnyerte a Bródy Sándor-díjat, ami az év legjobb első kötetes prózaírójának jár.

Ezt megelőzően számos politikai és pszichiátriai témájú könyve jelent meg, például a FER – Feszültség-előrejelző rendszer, 1999-ben Bordás Sándorral közösen, a Magyarok Szlovákiában 1989–2004 (2004, Fazekas Józseffel), és az angol nyelvű Global Report on Slovakia, (1997, Martin Bútorával).

Néhány felvétellel köszöntjük, további sikeres munkásságot kívánva.

Fent:

Hunčík Péter: Értelmiségi magatartásmodellek 1956 után a határon túl

Az előadás 2017. április 13-án hangzott el a Politikatörténeti Intézetben a Gáll Ernő születésének 100. évfordulójára rendezett, A kisebbségi lét politikája, szelleme és etikája című konferencián.

Merre, magyar?

Hunčík Péter előadása a Kerekasztal 2013. évi konferenciáján.

A Komáromi Szalon elnevezésű nonprofit alapon szerveződő közéleti vitaest-sorozat 2013. évi utolsó találkozója a szélsőjobb mozgalmak, pártok és eszmék térhódításával, a divatfasizmussal és a Kotleba-jelenséggel foglalkozott neves vendégek részvételével. A házigazda szerepét Hunčík Péter író, pszichiáter töltötte be. A vitapartnere pedig Tamás Gáspár Miklós filozófus és Krekó Péter politikai elemző volt. A beszélgetés végén a nézők is bekapcsolódhattak a vitába. Králik Róbert felvétele. Fprrás: Králik TV

Hunčík Péter pszichiáter, publicista, író Pozsonyban ünnepelte 60. születésnapját olvasói társaságában. 2011. május 30-án 18 órakor a KC Dunajban Határeset című regényének Hraničný prípad címen frissen megjelentetett szlovák fordítását Pavel Rankov és Daniel Hevier mutatták be. A szerzővel és az est vendégeivel Martin Bútora beszélgetett. Az esten részt vettek regényének fordítói, a Kalligram munkatársai, barátai, tisztelői, megjelent és gratulált a szerzőnek Rudolf Chmel is családjával.

(Visited 109 times, 3 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: