Hol volt, hol nem volt • Ádám Levente, Péterfala

X. Ipolyi Arnold I_kat- Ádám Levente, Péterfala
Ádám Levente, Péterfala

2019-ben a X. Ipolyi Arnold Népmesemondó Versenyen hangzott el az I. kategóriában versenyző péterfalai Ádám Levente (Alapiskola és Óvoda, Almágy) aranysávos előadása: „Se vele, se nélküle”.  Mivel az idén se versenyeznek a népmesét mondók, idézzük fel a legutóbbi versenyt, hogy inspirálódjanak azok, akik már készülnek a jövő évre. 

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet a magyarság kiemelkedő néprajzkutatójának és folklórgyűjtőjének, Ipolyi Arnoldnak tiszteletére, tizedik alkalommal hirdette meg versenyét, melynek célja a magyar prózai népköltészeti műfajok műfaji és táji jellegzetességeinek megjelenítése, valamint a hagyományos mesemondás, történetmesélés népszerűsítése.  A verseny döntőjét iskolai fordulók és területi elődöntők előzik meg.

A kisiskolák legfeljebb 5, a teljes szervezettségű iskolák legfeljebb 10 versenyzőt indíthatnak. A versenyben 5 kategória szerinti korosztályú, Szlovákiában élő fiatalok és felnőttek vehetnek részt magyar prózai népköltészeti műfajok közül választott népmesével, népmondával, egyéb történettel.

Szlovákiai magyar szövegfolklór archívum

További hasonló témájú videók