A Tompa pillanatai • Pereszlényi Zsófia, Párkány (2019)

Pereszlényi Zsófia, Párkány2019-ben a  XXVII. Tompa Mihály Országos Verseny 2. kategóriájának versmondói között Pereszlényi Zsófia (Ady Endre Alapiskola, Párkány) Bella IstvánÁni Máni balladát sír című művét adta elő aranysávos minősítéssel, második helyen végezve. Felkészítő tanára Pesti Zsuzsanna volt.

____________

A szlovákiai magyarság kultúrájának szerves része a felmenő szervezettségű országos műkedvelő vers- és prózamondó mozgalom, a Tompa Mihály Országos Verseny. A verseny az évtizedek során versénekléssel bővült, valamint a lírai színpadok műfaját is visszavonzotta a maga keretébe.

Szervezője a Csemadok, kivitelezői leginkább az iskolák, hiszen az ő növendékeikből kerülnek ki a versenyzők.

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya rendezi az országos döntőt, társszervezőivel: a Csemadok területi választmányaival, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségével és a Rimaszombati Gömör-Kishonti Népművelési Központtal közösen.

És természetesen a rengeteg pártolóval, szülővel, felkészítővel, kísérővel együtt.

Mivel a világméretű járvány miatt sem tavaly, sem idén nem tudják megtartani, a szervezők kérésére felidézzük a verseny döntőjének pillanatait, amelyeket stábunk és munkatársaink segítségével rögzítettünk az elmúlt közel egy évtized során.

További hasonló témájú videók