A Tompa pillanatai – Galamb Krisztián, Sipkai Eszter és Greman Dorka

Sipkai EszterGalamb Krisztián (AI és Óvoda, Ragyolc. Felkészítője: Farkas Katalin), Sipkai Eszter (Gimnázium, Tornalja. Felkészítője: Mgr. Lukács Veronika) és Greman Dorka (MTNYAI, Tejfalu. Felkészítője: Nagy Myrtil) a XXII. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondók, Énekelt Versek és Lírai Színpadok versenye országos döntőjén 2013-ban.

 

 

 

____________

A szlovákiai magyarság kultúrájának szerves része a felmenő szervezettségű országos műkedvelő vers- és prózamondó mozgalom, a Tompa Mihály Országos Verseny. A verseny az évtizedek során versénekléssel bővült, valamint a lírai színpadok műfaját is visszavonzotta a maga keretébe.

Szervezője a Csemadok, kivitelezői leginkább az iskolák, hiszen az ő növendékeikből kerülnek ki a versenyzők.

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya rendezi az országos döntőt, társszervezőivel: a Csemadok területi választmányaival, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségével és a Rimaszombati Gömör-Kishonti Népművelési Központtal közösen.

És természetesen a rengeteg pártolóval, szülővel, felkészítővel, kísérővel együtt.

Mivel a világméretű járvány miatt sem tavaly, sem idén nem tudják megtartani, a szervezők kérésére felidézzük a verseny döntőjének pillanatait, amelyeket stábunk és munkatársaink segítségével rögzítettünk az elmúlt közel egy évtized során.

 

További hasonló témájú videók