Prékop Mária az online-oktatásról

Jacenko Seman felvételén Prékop Mária nyilatkozik az online oktatásról.

Prékop Mária az oktatási minisztérium főigazgatója volt az előző kormány idején, nevéhez fűződik az első és a közvélemény előtt nagy szimpátiát kiváltott, magyar nyelven is kiadott iskolaügyi határozat fordítása, négyéves minisztériumi ténykedését azonban számos más szakmai siker is jellemzi. 

Az ő érdeme, hogy a magyar oktatásügy hangsúlyosan volt jelen a szlovák közoktatásról szóló szakmai kommunikációban. Neki köszönhető a nemzetiségi nyelveken „beszélő” digitális tananyag, a Szlovák–magyar terminológiai szakszótár, a nemzetiségi alapiskolák normatívájának a megemelése 108%-ról 113%-ra vagy a szakmailag kiemelkedő, nemzetiségi iskolákban oktató tanároknak járó „legjobb nemzetiségi tanár” és a „legtoleránsabb tanár” díjak. Abban is része van, hogy a szlovák nyelv oktatásában már most lehet idegen nyelv-oktatási módszereket használni.

A minisztériumban megkezdett munkát a Híd oktatási szakpolitikusaként folytatja, mert a színvonalas magyar nyelvű oktatás számára nem állami hivatalnoki munkaköri leírás, hanem küldetés.

Jelenleg a pozsonyi MTAG pedagógusa.

További hasonló témájú videók