Bábelőadással hangol az ünnepekre szombaton a Komáromi Jókai Színház

KÖZLEMÉNY • Az ifjú nézőket és szüleiket várja a nyitrai bábszínház előadására december 5-én, e héten, szombaton 10 és 15 órai kezdettel a Komáromi Jókai Színház. A Mikulás-napi színházlátogatás jó lehetőség egy közös családi programra.

Készüljön, hangolódjon a Komáromi Jókai Színházban az ünnepekre!

A nyitrai bábszínház (Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre) Magdalena Miteva Teremtés című, szöveg nélküli, 50 perces bábelőadását hozza Komáromba. A bolgár származású képzőművész-rendezőnő szerzői előadása a világ keletkezéséről a bibliai történetet veszi alapul, de különböző tudományos megközelítéseket is felhasznál a téma feldolgozásához. Az előadás nem csupán bemutatja az ismert elméleteket, hanem a közös motívumokat keresve és variálva megpróbálja megragadni a lényeget.

A nyitrai produkció az élet keletkezésének színhelyére vezeti a nézőket, és az Élet születésének különleges pillanatát vizsgálja.

A Teremtés című bábelőadás igazsága nem egyedi, és főleg nem kizárólagos, hanem a bennünket körülvevő Természet szépségét és csodáit helyezi a középpontba. Az előadás a fekete színház eszköztárát használja melynek a korábbi évtizedekben nagy hagyománya volt a nyitrai bábszínházban. A kivételes színpadi lehetőségek, a színek kavalkádja és az előadás titokzatossága a gyermek és felnőtt nézők fantáziáját egyaránt megmozgatja.

A Komáromi Jókai Színház szeretettel várja a kicsiket és nagyokat a szombati előadásra.

A belépőjegy ára gyermekeknek 5, felnőtteknek 8 euró.