18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Két felvonásban zajlik majd a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál: november végén a Toldi Távmoziban vetítenek ötvenkét alkotást, májusban pedig moziban nézhetünk több mint 100 remek filmet (ha minden jól alakul, persze…).

November 25. és 29. között tizennyolcadik alkalommal érkezik az Anilogue.

Idén először a Toldi Távmozin keresztül – sajnos csak Magyarország területén – nézhetők lesznek a világ legjobbjai között számon tartott, újonnan készült animációs filmek, melyek közül most ötvenkettőt láthat majd a közönség.

A programot Anca Damian rendező költői és megindító filmje, a Marona csodálatos kalandjai nyitja a Toldi Távmoziban. A film főhőse egy optimista kóbor kutya, aki visszatekint élete során szeretett embertársaira. A káprázatosan színes, lehengerlő képi világot részben a neves művész, Brecht Evens jegyzi. A film egy kutya türelmes és végtelen odaadásával elmesélt életigenlő történet, amely arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kevés elég a boldogsághoz.

A fesztivál zárófilmje Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című alkotása lesz. Ez a Daisuke Igarashi eredeti mangáján alapuló új japán anime izgalmasan ötvözi a hagyományos, kézzel készített rajzokat a legmodernebb CGI technikával. A különleges látványvilágú film főszereplője a 14 éves Ruka, aki megmagyarázhatatlan vonzódást érez az ócenárium és az ott megismert titokzatos fiúk, Umi és Sora iránt.

https://youtu.be/-n_FaT2fpzg

Az Anilogue második felvonásra 2021 májusában kerül sor, akkor az Uránia, az Art+ és a Francia Intézet mozitermeiben személyesen találkozhatnak a nézők a világ legújabb és legizgalmasabb animációs filmjeivel, több mint száz különleges alkotással.

Forrás: dotandline.blog.hu

Vezető videó: A fesztiválon résztvevő alkotók két nap alatt készült kisfilmje.