BRAK – avagy könyv hátán könyv!

Szeptember közepén tartották a BRAK pozsonyi könyvfesztivált az új cérnagyár tövében.

Jacenko Seman a könyveit két nyelven megjelentető Pozsonyi Kifli Polgári Társulás standját kereste fel. Ebben a zimankóban egyrészt jó felidézni a (járványügyileg viszonylag még szabad) nyárutót – másrészt pedig ötleteket kívánunk adni ahhoz, hogyan tudnak értékes ajándékot rendelni anélkül, hogy el kéne hagyniuk otthonuk biztonságát.

Kapcsolódó:

E-shopot indít a Pozsonyi Kifli – kiadványai interneten is megvásárolhatók

Sajnos, a járványhelyzet miatt elmarad az idei pozsonyi adventi vásár is, ahol Pozsonyi Kifli már öt éve támogatásgyűjtő standot üzemeltetett. Mostantól az érdeklődök a weboldalukon keresztül is megvásárolhatják az egyesület népszerű kiadványait.
 
Társulásuk alapítása óta folytat kiadói tevékenységet. Pozsonyi mesék címmel könyvsorozatot jelentet meg, amelyben a város híres szülötteit, az itt tevékenykedő vagy valamilyen módon Pozsonyhoz kötődő hírességek életét, munkásságát mutatja be.
 
Az e-shop kínálatában természetesen két legfrissebb kötetüket, a Stefánia főhercegnőről szóló szlovák nyelvű és a Petőfiről Sándorról szóló magyar nyelvű mesekönyvet is megtalálják. A napokban jelent meg a második kiadása a Kempelen Farkasról szóló magyar nyelvű mesekönyvnek, amelynek szerzője Bolemant Éva, az egyesület elnöke. A „pozsonyi varázslót” bemutató munka volt az a könyv, amellyel 2013-ban a Pozsonyi mesék sorozat elindult.
 
Internetes könyváruházukban megrendelhető az A pozsonyi sétatéren megy a villamos című válogatáskötet és a Volt egyszer egy Pozsonyi Hajósegylet (1862–1940) című munka (mindkettő magyar nyelven), valamint a szlovák nyelvű, Chlapec z Unitasu – Pavel Ondrčka a jeho spomienky na mladosť z bratislavskej periférie című könyv, amely Pavel Ondrčka visszaemlékezéseit tartalmazza. 
 
Az e-shopon keresztül vásárolhatják meg az érdeklődők a 2021-es Pozsonyi Naptárt is, amelynek Ich bin ein Pressburger című összeállítása régi pozsonyi családi albumokból válogatott fotókat tartalmaz.
 
A civil szervezet vezetői az eddig tapasztalatok alapján bíznak abban, hogy a Kárpát-medence és a világ számos részéről lesznek a Pozsonyi Naptár iránt érdeklődők. 

A Pozsonyi Kifli Polgári Társulás e-shopja a következő linken érehető el: https://pozsonyikifli.sk/eshop/