https://youtu.be/HEFRduSwjG4

Nekem az SzFE

Egykori hallgatók mondják el, mit jelentett/jelent nekik a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

Az az egyetem, amelynek önállóságát – sok más magyarországi egyeteméhez, intézményéhez hasonlóan, azok bekebelezését követően – a hatalom kézi vezérlésre akarja állítani. 

A határon belül és azon túl, sőt a nagyvilágban is egyre többen állnak ki az egyetemisták, a művészek szabadságharca mellett.

Szolidaritásukat fejezték ki a hazai BÁZIS – Magyar Irodalmi és Művészeti Egyesület Szlovákiában, hazai műfordítóink, a Selye János Gimnázium Diákönkormányzata, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem és a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Kar jelenlegi és egykori hallgatói, a pozsonyi Színművészeti Főiskola hallgatói, a szlovákiai magyar színházi és filmművészek egy része, napokkal ezelőtt pedig már a legnagyobb német színházként emlegetett Deutsches Schauspielhaus Hamburg is szolidaritását fejezte ki a tiltakozókkal. És a névsor szaporodik.

Mi ezúton fejezzük ki szolidaritásunkat és reményünket, hogy Magyarországon rövid időn belül befejeződik a pártállam mindenhatósága, és helyreállítódik a valódi demokrácia.

A videókban megszólaló művészek:

Lázár Kati, ifj. Vidnyánszky Attila, Mészáros Blanka, Nagy Ervin, Schneider Zoltán, Bodó Viktor, Kovács Patrícia, László Zsolt, Mácsai Pál, Mészáros Béla.

Borbély Alexandra, Molnár Áron, Székely Kriszta, Vecsei H. Miklós, Mundruczó Kornél, Tarnóczi Jakab, Erdély Mátyás, Znamenák István.
 

https://youtu.be/IyHSGpcPGFg

https://youtu.be/dsv9VFOtfs0

Segíteni ITT lehet.

További videókat művészek vallomásaival az egyetem YouTube-csatornáján találnak.
 

További hasonló témájú videók