Ideje véget vetni ennek az őrületnek!

Sokkoló, rejtett kamerával készült felvételt tett közzé egy állatvédő szervezet, amelyen az látható, milyen kegyetlen eszközökkel idomítják a turisták „szórakoztatására” befogott fiatal elefántokat. A WAP az állatok kínzásának befejezésére szólít föl. A brit székhelyű World Animal Protection (WAP) filmje bemutatja a rejtett valóságot, hogy milyen fizikai és pszichés traumát élnek át az állatok a szórakoztató iparban.

A bántalmazásokat bemutató felvételeken láthatók a leggyakoribb módszerek arra, hogyan törik meg az elefántok lelkét.

A legújabb videón egy kétéves nőstény elefántkölyköt erőszakkal elválasztanak az anyjától. Ezután a szenvedő állatot napokra bezárják egy szűk helyre – a „megtörés helyére”-, ahol kötelekkel és láncokkal akadályozzák meg, hogy megszökjön.

A borjat egy bikahorognak nevezett, elefántok idomítására használt, fémkampóban végződő hosszú bottal ütlegelik, így kényszerítik az alapvető vezényszavak megtanulására. Az ütésektől kiserken az állat vére is.

Az állatvédők régóta tiltakoznak a szórakoztató ipart kiszolgáló állatkínzás ellen.

Thaiföldön mintegy háromezer ilyen módon idomított elefántot tartanak táborokban fogva, és használják a turizmusban: pénzért a hátukra ültetik az embereket, hogy túrákra vigyék őket vagy különböző produkciókat kell az állatoknak bemutatniuk nézőközönség előtt.

A koronavírus-járvány miatt Thaiföldön is leállt a turizmus, ezért elefántok százainak kellett hazatérni idomárjaikkal a falvakba, hogy éhen ne haljanak. Legalább 85 elefánttábor kényszerült bezárásra, és elbocsátották az ott dolgozó több mint ötezer alkalmazottat. A fennmaradó táborok továbbra is komoly anyagi nehézségekkel küzdenek, nem tudják megfelelően gondozni az elefántokat. Sajnos néhány állatot ezért kemény munkára fogtak a fakitermelő iparban.

A közeljövőben azonban az ország a korlátozások lazítására készül, az állatvédők ezért attól tartanak, visszatér az elefántok kínzása is.

A WAP azt nem árulta el, hogy pontosan hol rögzítették a legújabb titkos felvételt, nehogy a készítőket megbüntessék érte.

 

Forrás: Euronews

További hasonló témájú videók