TED 2014 – Újabb járvány? Nem állunk készen!

2014-ben a világ egy borzasztó ebolakitörést került el, több ezer önzetlen egészségügyi dolgozónak – és, őszintén szólva,  valami nagy szerencsének hála. Visszatekintve tisztában vagyunk azzal, hogy jobban kellett volna teljesítenünk. Bill Gates 2014-es előadásában figyelmeztetett arra, eljött az ideje, hogy ötleteinket a gyakorlatba ültessük, a forgatókönyvtervezéstől a védőoltás kutatásán át egészen az egészségügyi dolgozók képzéséig.
 
Véleménye szerint „Nincs ok a pánikra … de lépnünk kell.”

 
 

Kapcsolódó:

Európai Parlament: 

A válságra adott válasznak együtt kell járnia az uniós kutatási programok mellett vállalt hosszú távú elkötelezettséggel.

„A válság annak a próbája, hogy egyrészt mennyire vagyunk képesek az együttműködésre vészhelyzet idején, másrészt pedig, hogy mennyire tartjuk magunkat a hosszú távú céljainkhoz. Ha véget ér a válság, rögtön el kell kezdenünk a felkészülést a következőre. Ez azt jelenti, hogy még többet kell kutatásra szánnunk, és biztosítanunk kell, hogy a Horizon Europe és a hasonló programok ne essenek áldozatául a tagállamok közötti rövidlátó vitáknak.”

ELTE:

SZABAD HOZZÁFÉRÉS A COVID-19 KUTATÁS PUBLIKÁCIÓIHOZ

MTA:

Akadémiai forrástár a COVID-19 ellenes küzdelemhez

Opatrenia a odporúčania UNIZA v súvislosti so šírením koronavírusu COVID-19

Koronavírus nebol vyrobený v laboratóriu, potvrdil výskum

 

 

További hasonló témájú videók