Nemere István 75

Nemere István 75 éves lett. Negyvenöt éve, hogy megjelent első regénye, A rémület irányítószáma. Azóta az író csak úgy ontja magából a műveket, évente átlagosan 16 könyvet ír, azaz minden hónapban legalább egy regény készül.

A Magyar Írószövetség Sci-Fi-Szakosztályának köszöntője az író 70. születésnapja alkalmából (2014). Közreműködők: S. Sárdi Margit, Képes Gábor:

Nemere István előadásában széles dimenzióban láttatja a világot. Naprendszerünkben kalandozva a földi űrhajók technikai jellemzőit és az ufóészlelések valóságtartamát elemzi. A felvétel az UFO Konferencián készült, 2014-ben:

Kapcsolódó:

Mit tenne, ha egy száz éve elhagyatott marsi kupolavárosban ragadna? Egy Nemere István-regényből javában készülő, magyar fejlesztésű sci-fi kalandjátékban hamarosan kiderítheti.

A Kupolaváros egy belsőnézetes sci-fi kalandjáték, melyben a három főszereplő egy elhagyatott várost fedez fel a Marson. Abban a világban, melynek alapjait Nemere István A kupolaváros titka című regénye jelenti, de a fejlesztők a játékmenet kedvéért néhol kibővítették a történetet. A karaktereket irányítva matematikai, csillagászati vagy épp fizikatudást bevetve kell megoldani a város rejtélyeit, időt és életet nyerve.

A bemutatóvideók alapján az Unreal Engine 4 motort használó játék már csak a hangok miatt is érdekes. Egyrészt mindig jó magyar szinkronos játékkal játszani, másrészt a Kupolaváros főhőse Ariel, Don és Lars hangját a Twilight-szériából, illetve a Harry Potter-filmekből ismert színészek kölcsönzik: Csuha Bori, Szvetlov Balázs és Gacsal Ádám.