Ki mond igazat? • Vitaest a szlovákiai magyar sajtó helyzetéről

2019. február 21-én 19 órától várja Önt is a Dunszt soron következő vitaestje, amelyen ezúttal a szlovákiai magyar sajtó helyzetéről esik majd szó. Kulcsszavak: szabad sajtó v propaganda; politikai korrektség v rasszizmus; függetlenség v párthűség; profizmus v provincializmus; szakmaiság v dilettantizmus.

A politika ellenőrzi-e a sajtót vagy a sajtó a politikát? Pártlap-e a Magyar 7, és pártlap-e az Új Szó? Értékek vagy érdekek mentén szerveződnek-e a szekértáborok? Létezik-e független újságírás? Miért hiányzik az oknyomozó újságírás a szlovákiai magyar médiából? Vendég Molnár Judit, a ma7 és Lajos P. János, az Új Szó főszerkesztője • Moderátor Gazdag József újságíró. A belépés ingyenes.
„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín” / „A Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával” • Dunaszerdahely város támogatásával.

_____________________

Gondolatébresztőnek, az erővonalak feltérképezéséhez, kérdések megfogalmazásához idézzék fel az elmúlt két év nyári vitái során elhangzottakat (2017, 2018):

 

További hasonló témájú videók