SZÓL A RÁDIÓ – 90/50

SZÓL A RÁDIÓ – 90/50 – összeállítás a Pátria Rádió hangtárából a szlovákiai magyar rádiózás kettős évfordulója alkalmából: 1928. december 16. – 1. magyar nyelvű megszólalás a csehszlovák éterben; 1968 augusztusa – az illegálisan működő „Gabonaváros” kalózadásai.Moderátor: Czímer Gábor • Közreműködik: Bilás Zsuzsanna, Récsei Noémi

MÉDIA – NYELV – FORDÍTÁS • A kisebbség és a többség dialógusa a szlovákiai magyar mediális térben címmel 2018. október 11-én a Szlovák Rádió kamaratermében (5-ös stúdió) a Comenius Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke mellett működő Szenczi Molnár Albert Társulás szervezésében szimpóziumot tartottak Hizsnyai Tóth Ildikó vezetésével. Ennek záróelőadása volt a SZÓL A RÁDIÓ – 90/50 – összeállítás a Pátria Rádió hangtárából a szlovákiai magyar rádiózás kettős évfordulója alkalmából. (Mivel valójában hangfelvétel, nem túl látványos, viszont érdekes…)

__________

Kapcsolódó:

1928. december 16-án indult a magyar nyelvű rádiós sugárzás Csehszlovákiában. A 90. évfordulón nagyszabású gálaműsorral ünnepelt a Pátria Rádió. A műsorvezető Rábai Balázs. A forgatókönyvet írta és a műsort rendezte Lovász Attila.

Gálaműsor a magyar adás indulásának 90. évfordulóján

További hasonló témájú videók