Minden idők legtehetségesebb díszítő szépírója

160 éve született Louis Madarasz. Minden idők legtehetségesebb díszítő szépírójának tartják. Nagyapja, Kisfaludi Madarász László, Kossuth rendőrminisztere volt az 1948-49-es szabadságharcban, ő kezdeményezte a Habsburg ház trónfosztását. A szabadságharc leverése után a család Amerikába költözött, Madarász Lajos Texasban született. Szülei jó kapcsolatot tartottak fenn az emigrációban élő Kossuth Lajossal, az amerikai kormány és nép tisztelettel tekintett rájuk.

Tizenéves korában ismerkedett mag a szépen írt betűkkel és szorgalmas gyakorlással 20 éves kora előtt mesterfokú szépíró lett. Sikeres üzletet működtetett, különleges betűivel írt kártyákat, feliratokat készített, amiket postán rendeltek tőle. Specialitása volt fekete papírra fehér tintával írni. Gyorsan és pontosan dolgozott, sokan megismerték. Számos különböző iskolában tanította művészetét, a Madarász stílusú írást.

Színészként Shakespeare darabokban lépett fel. 1889 március 26-án feleségül vette a New York-i Clara Kalisht, gyermekük nem született. Sokat utazott és különböző városokban élt. Az életerős férfi Nevadában tüdőgyulladást kapott, és ugyan még 3 évet élt, de már teljesen nem gyógyult fel. 50 éves korában halt meg 1910. december 23-án. Halála napján még gyönyörű karácsonyi üdvözlőlapot írt.

További hasonló témájú videók