A Muzsikás együttes a pozsonypüspöki alapiskolában

2018. december 17-én a pozsonypüspöki alapiskolában járt a Muzsikás együttes. Maurský Mónika igazgatónő a tornateremben előkészített koncertszínhelyen üdvözölte a legendás zenekar tagjait: Sipos Mihályt,  Porteleki Lászlót, Éri Pétert és Hamar Dánielt. A Muzsikás együttes több mint 10 éve járja az általános és középiskolákat. 

A zenekar a rendhagyó iskolai ének-zene órákat, táncházakat támogatóinak köszönhetően ingyenesen tartja.A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zenetanulás, a zene befogadásának képessége fontos általános műveltségünk és testi-lelki harmóniánk szempontjából is – vallják. A rendkívül gazdag Kárpát-medencei hagyományos népzene ebből a szempontból felülmúlhatatlan.
A több mint 40 éve alakult Muzsikás együttes Magyarország egyik zenei nagykövete. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét mint önálló zenei stílust.
Jelen vannak a legjelentősebb koncerttermekben, fesztiválokon, több fellépésük volt a New York-i Carnegie Hall-ban. Koncertjeikről és albumaikról elismerően írnak a legnagyobb napilapok, folyóiratok és zenei szaklapok.
Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség Díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima Díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.
Nagy koncert vagy rendhagyó óra gyerekeknek: minden porcikájukkal muzsikálnak ezek a ma már nem éppen fiatal legények. Még az asztalláb is veri a ritmust a zenéjükre… De a pozsonypüspöki gyerekek is kitettek magukért: minden dallamot és hangszert felismertek, úgyhogy azonnal párbeszéd alakult ki a zenészek és a zenehallgatók között, sőt a koncert végén a felszabadult közös éneklésre is sor került.

További hasonló témájú videók