Nagydíjas a Miraculum Gyermekkórus

A kecskeméti Kodály Iskola Miraculum Gyermekkórusa a görögországi Paraliában tartott VII. Zene és tenger Nemzetközi Kórusfesztiválon megismételte az Aurin Leánykar tavalyi bravúrját. 

A Durányik László vezette kórus a verseny legmagasabb pontszámával nyerte kategóriáját, majd a nagydíjat is elhozta. A versenyen magyar népdalokat, Jacobus Gallus Confirma hoc motettáját, Kodály Zoltán Gergely-járás és Lengyel László népdalfeldolgozásait, valamint Daróczi Bárdos Tamás Üszküdárá című művét énekelték.

A Durányik László vezette énekkar repertoárja a reneszánsz muzsikától a kortárs kórusművekig terjed, hangsúlyt helyezve Kodály Zoltán, Bartók Béla, Bárdos Lajos, Kocsár Miklós, Tóth Péter és Gyöngyösi Levente műveire. A kórus fontos szerepet játszik a város kulturális életében, szervesen bekapcsolódik a magyar zenei életbe, eredményesen szerepel hazai és külföldi hangversenyeken, fesztiválokon és kórusversenyeken. 

 

Videó: Sándor Szűcs: 2015. december 19. • Koncert a Nagytemplomban

 

A Miraculum Gyermekkórus rendszeres résztvevője a kórusfesztiváloknak, így többször szerepelt a nyíregyházi, komlói és székesfehérvári kórusfesztiválokon. Az énekkar rendszeresen tart bemutató próbákat a kecskeméti Kodály Szeminárium keretében, 2003-ban a nyitóhangversenyét tartotta. Többször közreműködtek Kodály Zoltán Psalmus Hungaricusában, Kecskeméten, és a Nyírbátori Zenei Fesztiválon. 2004-ben Fisher Ivánnal az amszterdami Koncertgebouwban Mahler III. szimfóniájának gyermekkari szólamait énekelték.

A kórus Európa számos országában járt már, így koncertezett Angliában, Dániában, Belgiumban, Németországban, Szlovákiában, Szlovéniában. Hollandiában, Spanyolországban, Franciaországban, Csehországban és Lengyelországban.

 

Videó: Hiros Hiros

 

A kecskeméti Kodály Iskola Miraculum Gyermekkórusa
A kecskeméti Kodály Iskola Miraculum Gyermekkórusa – Fotó: Hiros.hu