43. DMT – A szegény ember citerája (bábjáték)

A szegény ember citerája (bábjáték), előadja a Feledi Szombathy Viktor Alapiskola Meseláda Bábcsoportja, rendezte Makó Kovács Erika. 

A 43. Duna Menti Tavasz gyermekbábosok és színjátszók országos fesztiválját 2018. május 29. – június 1. között rendezték meg Dunaszerdahelyen.

A csoport 11 éve működik, fenntartója a feledi Szombathy Viktor Alapiskola. Tagjai felső tagozatos tanulók, akiket elvarázsolt a mesék világa.
Ezt vallják magukról: „Az elmúlt évek alatt mindvégig népmeséket dolgoztunk fel. Bábjaink és kellékeink főként természetes anyagokból készülnek, játékunkat népi mondókákkal, dalokkal, hangszerekkel színesítjük, hiszen a régi értékek, hagyományok ápolását, átadását küldetésünknek tekintjük. A foglalkozásokon mindig sokat játszunk, közösen alkotjuk meg a szöveget, a díszletet és a bábokat, festünk, varrunk, barkácsolunk. Az idei előadásunk címe: A szegény ember citerája, ahol felülkerekedik a hatalomvágy, a gonoszság és a hazugság. A végére azonban kiderül az igazság, s a jó szív elnyeri jutalmát.”

DMT - 2018 - A szegény ember citerája (bábjáték)

DMT – 2018 – A szegény ember citerája (bábjáték)

 

[mappress mapid=”86″] 

 

 

További hasonló témájú videók