Visegrad Film Forum 2018

Ma kezdődik a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Főiskolán (VŠMU) a 7. Visegrad Film Forum 2018 nemzetközi filmfesztivál, amely elsősorban a fiatal filmesek számára jelent kihívást és tapasztalatszerzési lehetőséget. 

 

A szakma nagy neveitől tanulhatnak ugyanis, első kézből szerezve információkat a legjobb filmek keletkezésének, kivitelezésének, forgalmazásának kérdéseiről. Elsőként a Három szín: kék (1993) filmalkotásról hallhatnak Slawomir Idziak operatőrtől, aki Hollywooddal kapcsolatos tapasztalatairól később a futurisztikus Gattaca (1997) vetítése után beszélget a közönséggel.

 

Arról, hogyan születik a film a vágó keze alatt, Mick Audsley vágó tart előadást az apokaliptikus 12 majom (1995) vetítése után.

Eggert Ketilsson izlandi művészeti igazgató Christopher Nolan rendezővel való munkájáról beszél a Dunkirk (2017), Batman: Kezdődik! (2005) és az Interstellar (2014) című filmek kapcsán. A dokumentumfilmezés rejtelmeibe a lengyel Marcel Lozinski vezeti be az érdeklődőket, a filmek hangulati elemeiről Antoni Komasa-Lazarkiewicz zeneszerző beszél.

 

 

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2018/04/visegrad-film-forum-2018/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Film, KULTÚRA, VIDEÓK // Visegrad Film Forum 2018

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma