Meghalt Benkő Géza

A mai napon tragikus hirtelenséggel elhunyt Benkő Géza színművész (Kiskövesd, 1969. október 28. – Szerencs, 2017. november 19.) Egy próbafolyamat közepén, bemutató előtt hirtelen távozott. Mérhetetlen űrt és fájdalmas hiányt hagyva maga után. Mindenki, aki tisztelte és szerette, adózzon emlékének egy néma perccel. Részvétünk hozzátartozóinak és kollégáinak.

Emlékezzünk együtt…

A nagy (Cseh)szlovákiai magyar csönd • Derűs szomorújáték • Írta – Soóky László • 2016 (részletek a bemutatóból):

__________________
 
Benkő Géza: Csak egy menet – majdnem stand up, csak ez jobb! (18+)
 
G. Carlin és B. Hicks szövegeinek felhasználásával szerkesztette s előadta Benkő Géza a Minorma és a Gurigongó színházi szalmasátrában a Gombaszögi Nyári Táborban, 2013-ban… Ezzel a felvétellel marasztalnánk…
 
Benkő Géza a legkülönbözőbb dolgokba vágott bele. Azon kívül, hogy színházakban, filmekben és tv-sorozatban vendégszerepel, improvizációs sorozatot indított útjára, önálló esteket állított össze, sőt újabban verseket és blogot is ír. A színházi sátorban első önálló estjét, a Csak egy menetet mutatja be – kissé leporolva, átdolgozva. Hétköznapi eszmefuttatások hétköznapi helyzetekről, keserédes szösszenetek cuccokról, dinóürülékről, a hullámvasútról, életről és halálról – egy székre, ásványvízre és cigarettára hangszerelve.
 

_________________

Benkő Géza Kiss Péntek József Rózsafa koporsó című novelláját olvassa fel Rimaszombatban A Tompa Mihály Országos Verseny kísérőrendezvényén (2013):

 
 
Benkő Géza
Benkő Géza

További hasonló témájú videók