Még tart a MittelCinemaFest 2017

Holnap ér véget a háromnapos MittelCinemaFest* 2017, egy érdekes elsőfilmes olasz alkotó,  Roberto De Paolis művével, amelynek szlovák szereplője is van Barbora Bobulová személyében.Az Istituto Luce Cinecittà-val és az olasz intézettel közösen szervezett fesztivál alkotásait 18 és 20 órától vetítik a pozsonyi Lumière moziban.

A mai programból:

Ahová az árnyék vetül / Kam padajú tiene / Dove cadono le ombre

Anna és Hans, egy régi idősek otthonának ápolónője és asszisztense. Két, felnőtt testbe szorult gyermeki lélek. Az idő és a tér foglyaiként róják útjukat egy régi árvaház szobáin és kertjén keresztül úgy, mintha az egész élet ebből állna, mintha a gyermekkorból sétálgatnának a halálba, mintha a világon nem lenne kényelmesebb hely annál, mint aminek gyermekkorukban foglyai voltak. Azonban a múltból felbukkan Gertrúd, a szeretetre méltó, kedves idős hölgy. Az események felgyorsulnak, a múltbéli borzalom ismét visszatérni látszik. Minden, ami rossz, hófehér, mint Gertrúd köpenye, mint a kínzások színhelyének, a nyugati szárnynak a falai. A hely elveszíti jelenlegi szerepét és ismét azzá válik, ami volt: a családoktól elragadott jenis gyerekek kegyetlen intézetévé, a fajnemesítési terv szentélyévé, melyet egykoron Gertrúd vezetett. A hely és a soha véget nem érő fájdalmas  gyermekkor rabjává vált Anna ismét keresni kezdi szeretett barátnőjét, Franziskát, akiről jó ideje nem tud semmit és akit fáradhatatlanul próbál felkutatni. A film igaz történet alapján, hétszáz igaz történet alapján készült.

 

A holnapi programból:

Tiszta szívek / Čisté srdcia / Cuori Puri

Agnese és Stefano nagyon különbözik egymástól. A lány éppen betöltötte tizennyolcadik évét és szigorú, mélyen vallásos anyjával él együtt. Templomba jár és arra készül, hogy házasságig tartó szüzességi fogadalmat tegyen. A férfi huszonöt éves, nehéz múlttal a háta mögött és egy cigánytelep melletti bevásárlóközpont parkolójában dolgozik őrként. Találkozásukból valódi érzelem születik, lopott pillanatokkal, egymás kölcsönös segítésével tarkítva. A férfi egyre jobban vágyakozik a nő iránt, míg Agnese – aki bizonytalan abban, hogy hű maradjon-e fogadalmához – váratlan elhatározást hoz.

___

*KÖZÉP-EURÓPAI OLASZ FILMFESZTIVÁL


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/11/meg-tart-a-mittelcinemafest-2017/trackback/

Most itt van: Home // FELHÍVÁS, Film, KULTÚRA, NAGYVILÁG, VIDEÓK // Még tart a MittelCinemaFest 2017

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma