Kisebbségi kulturális kerekasztal, avagy mire jó a kulturális alap?

A kisebbségi kultúra finanszírozásáról folytatott beszélgetés. Részt vettek Zsélyi Katalin, művelődésszervező, Szabó Csilla, drámapedagógus, Beke Zsolt irodalmár és Lovász Attila, az RTVS Nemzetiségi Sugárzási Központjának igazgatója. Elhangzott a Kerekasztal éves konferenciáján Érsekújvárott, 2017. november 11-én. 

„A magyar kisebbségi szervezetek képviselői megválasztották a Kisebbségi Kulturális Alap szakmai tanácsait. Kilenc tagot választottak, akik három tanácsban, három területen döntenek a magyar kultúrára szánt több mint 4 millió euró sorsáról. … A tagokat 204 szervezet képviselője választotta meg, vagyis a szeptember elején regisztrált 280 szervezet egy része „lemorzsolódott” a regisztrációt követő egy hónap alatt, de figyelembe véve a szlovákiai magyar kulturális életet, látszik, hogy a fontosabb szervezetek részt vettek a választáson. Ez azért fontos, mert ez adja meg a megválasztott tagok legitimációját.” (ujszo.com)

„Kisebbségi Kulturális Alap – kiindulópontok és továbblépési lehetőségek…” (dunszt.sk)

„A kisebbségügyi kormánybiztos, Bukovszky László oldalán kiadott közlemény szerint a kisebbségi szakmai bizottságokon kívül Molnár Norbert, a Kisebbségi Kulturális Alap igazgatója a párbeszéd és a megértés interkulturális szakmai bizottságot is kinevezte.” (felvidek.ma)

„A közművelődési, az írott kultúra, valamint a művészeti szakmai tanács kedden ülésezett először azt követően, hogy ismertté váltak a Kisebbségi Kulturális Alap említett testületeinek – megválasztott, illetve kinevezett – tagjai.” (parameter.sk)

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése
Kisebbségi kulturális kerekasztal

Kisebbségi kulturális kerekasztal, avagy mire jó a kulturális alap?


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/11/kisebbsegi-kulturalis-kerekasztal-avagy-mire-jo-a-kulturalis-alap/trackback/

Most itt van: Home // Előadás, ESEMÉNY, Konferencia, Közélet, VIDEÓK // Kisebbségi kulturális kerekasztal, avagy mire jó a kulturális alap?

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma