A streaming a jövő zeneértékesítési csatornája

StramingA streaming egyértelműen bebizonyította, hogy ez a jövő zeneértékesítési csatornája. Az Amerikai Zeneipari Szövetség (RIAA) kiadta a 2016-os évről szóló jelentését, amelyből kiderült, hogy a tavalyi esztendő fontos mérföldkő volt a zeneipar életében. Először biztosították ugyanis a bevételek többségét a zenei streamek.

 Annak köszönhetően, hogy az online közvetített anyagokból befolyó bevételek emelkedtek, a teljes zeneipar is 11,4 százalékos bevételnövekedést könyvelhetett el. A 2016. évi összeg így elérte a 7,7 milliárd dollárt, ami különösen az elmúlt években tapasztalt hullámvölgyekhez képest komoly erősödés.

A zenei streamek tették ki a tavaly zenei bevételek 51,4 százalékát. Ez a százalék 2015-ben csak 34 százalék volt. A növekedés elsősorban az előfizetéses konstrukcióknak köszönhető. Az e részterületről származó bevétel elérte a 2,5 milliárd dollárt, ami a korábbi összeg több mint kétszerese. A RIAA adatai alapján csak az Amerikai Egyesült Államokban 22,6 millió előfizetőjük volt a stream-ajánlatoknak. Emellett az ingyenes stream-konstrukciókban megjelenő reklámok bevételei is nőttek és 469 millió dollárt tettek ki.

A CD-k, a Blu-ray lemezek és a hanglemezek értékesítéséből származó bevételek az USA-ban a befolyó összegek 21,8 százalékát tették ki. Ez az arány 2015-ben még 29 százalék volt. A zeneszám- és csengőhang-letöltések piaci részesedése pedig 24,1 százalék volt. (sg.hu)


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/04/a-streaming-a-jovo-zeneertekesitesi-csatornaja/trackback/

Most itt van: Home // Informatika, TECH, VIDEÓK // A streaming a jövő zeneértékesítési csatornája

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma