A MAFFIA HATÁROK NÉLKÜL / MAFIA BEZ HRANÍC

A Maffia határok nélkül könyv bemutatója PozsonybanDecember 1-jén mutatták be Pozsonyban Gustáv Murín: MAFFIA HATÁROK NÉLKÜL / MAFIA BEZ HRANÍC című, magyar fordításban megjelent könyvét (2016, Twister Média Kiadó)

A könyvbemutató vendégei: Gustáv Murín író, Vályi István újságíró és Vályi Horváth Erika, a könyv fordítója, valamint a kiadó, Értékes Christos.

A szerző a szlovák és magyar alvilág összefonódásairól, ennek mediális visszhangjáról, a számos emberáldozatot követelő robbantások és véres leszámolások hátteréről ír.
A tényirodalmi kötet a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelent meg. 

Vályi István szerkesztő és Értékes Chrisztosz kiadó a könyv magyarul megjelent változatát ajánlja:

Gustáv Murín (1959) a pozsonyi Comenius Egyetem tudományos munkatársa, természettudós, publicista.

Könyvében a vad és zabolátlan kilencvenes évekbe kalauzolja el az olvasót, abba az időbe, amikor a volt szocialista államoknak szembesülniük kellett azzal, hogy a demokratizálódás bizony törvényszerűen magával hozza a komolyabb szervezett bűnözői csoportok megjelenését is. Az államapparátus fenekén tojáshéj, a bűnözők zsebében pedig a fegyver és a pénz. Ki ne emlékezne a vadkeletre? Ezek a csoportok nem ismertek határokat, így lehet, hogy a szlovák és magyar alvilág számos ponton és ügyben kapcsolódik egymáshoz.

Kicsoda valójában Jozef Roháč, a profi, akihez a legvéresebb merényletek kötődnek Szlovákiában és Magyarországon egyaránt? Mi köze van a magyar börtönbüntetését töltő Eva Rezešovának a kassai gengszterekhez? Hogyan tűnt el 114 vagonnyi olaj Pozsony és Budapest között? Mi köti össze Magyarországot az újkori történelem legvéresebb maffialeszámolásával? Ki szervezte meg a szlovák köztársasági elnök fiának elrablását?

A könyvbemutató szlovák nyelven zajlott; Gustáv Murín előadása:

Vályi István könyvajánlója; Vályi Horváth Erika a fordítás buktatóiról; beszélgetés a határokat nem ismerő maffiahálózatról:

 

További hasonló témájú videók