Somorjai Kaszinó – rendszer VÁLTÓK

rendszer VÁLTÓKBeszélgetőestet tartott a Somorjai Kaszinó független civil kezdeményezés 2016. november 10-én Somorján a Mozi klubban rendszer VÁLTÓK címmel. Mire kellett váltókat kiállítani 1989-ben? Ki fizeti meg és meddig? Vitaest a szabadság áráról, felelősségről, sikerekről, kudarcokról, kihívásokról.

A Somorjai Kaszinó novemberi vitaestjén az elmúlt, majdnem három évtized társadalmi változásairól beszélgettek – a teljesség igénye nélkül. Vendég volt két olyan ember, aki nem csak a rendszerváltás időszakában, hanem az azokat követő években is a közélet aktív résztvevője volt.

BAUER EDIT – szociológus, politikus. 1990-től 2004-ig a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának választott képviselője, szociális ügyi államtitkár, majd 2004-től két cikluson keresztül az Európai Parlament képviselője, jelenleg Somorja város önkormányzati képviselője. Bauer Edit kerek jubileuma alkalmából sok erőt, egészséget kívánunk!

SÁNDOR ELEONÓRA – néprajzkutató, publicista, köztisztviselő. A forradalom előtt ellenzéki aktivista, a szlovákiai PEN klub, majd a Független Magyar Kezdeményezés alapítója. A prágai Szövetségi Gyűlés (1990-ben kooptált, majd 1990–92 között választott) képviselője, 1999-től a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának köztisztviselője, jelenleg az emberi jogi és nemzeti kisebbségi bizottság titkára.

Az est házigazdája LOVÁSZ ATTILA – publicista, igazgató. Riporter, munkatárs, szerkesztő vagy főszerkesztő volt a Hétben, Új Szóban, Vasárnapban, Szabad Európa Rádióban, Domino fórum hetilapban, Magyar Rádióban, jelenleg a Szlovák Rádió és Televízió Nemzetiségi Műsorok Szerkesztőségének és a Pátria Rádiónak az igazgatója.

Hogyan emlékeznek vissza 27 év távlatából a rendszerváltás éveire, az azóta eltelt időszakra, és milyennek látják mindazt, ami megvalósult?

További hasonló témájú videók