MARS – Utunk a vörös bolygóra

MarsutazásEz a NatGeo történetének eddigi legnagyszabásúbb sorozata, különösen látványos alkotás, amely idén novemberben kerül bemutatásra a világ 171 országában. A MARS – Utunk a vörös bolygóra c. sorozat nagyobb részét Magyarországon forgatták.

A vörös bolygó mindannyiunk fantáziáját megmozgatja. Sok gyerek és felnőtt elgondolkodott már azon, milyen lehet az élet egy másik planétán. Ezt vizsgálja ez a filmsorozat is, amely naprendszerünk talán legmisztikusabb bolygójáról árul el minden eddig tudhatót, vagy még annál is többet. A MARS – Utunk a vörös bolygóra c. sorozat cselekménye 2033-ban játszódik, és az első Mars-misszió történetét mutatja be. Teszi mindezt napjaink neves tudósaival és mérnökeivel készített izgalmas interjúkkal kiegészítve.

 

Starship Elon Musk 2016
Elon Musk amerikai milliárdos, a SpaceX vezetője emberi kolóniákat tervez a Marsra – hangzott el mexikói előadásában.

Elon Musk dél-afrikai fizikus és feltaláló, a SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) amerikai űrkutatási vállalat, illetve az elektromos autókat gyártó Tesla Motors vezérigazgatója és főtervezője a 67. Nemzetközi Űrkutatási Kongresszuson, a közép-mexikói Guadalajarában 2016. szeptember 27-én egy olyan személyszállító űrhajó építésére vonatkozó terveit ismertette, amellyel földi telepesek a Marsra utazhatnának 40-100 éven belül. (Részletek ITT.)

További hasonló témájú videók