A dalai láma Pozsonyba érkezik

A Dalai LámaOktóber 15. és 17. között Pozsonyba érkezik a tibeti szellemi vezető. Harmadik alkalommal látogat Szlovákiába – legutóbb a Ján Langoš Alapítvány meghívásából járt az országban, 2009 szeptemberében, 

mikor átvette az Alapítvány díját az emberi jogokért folytatott küzdelméért. A tibeti szellemi vezető először 2000-ben járt Szlovákiában, akkor is az At Home Gallery szervezésében. A dalai láma a tibeti buddhizmus legmagasabb rangú tanítója. A jelenlegi– tizennegyedik – dalai láma Tendzin Gyaco. A legtöbb tibeti buddhista iskola elfogadja a dalai lámát Tibet vallási és politikai vezetőjének, és mind a négy iskola vezetője a tibeti hagyományok legfőbb lámájaként ismeri el.

Kiss Csaba, a dalai lámát meghívó somorjai At Home Gallery alapítója közleménye szerint a dalai láma ezúttal egy beszéddel is készül az AEGON Arénában, Pozsonyban. Innen Prágába és más közép-európai nagyvárosokba utazik tovább.

Ebben különleges dokumentumfilmben nyomon követhetjük a dalai láma életét. A karizmatikus vallási vezető betekintést enged mindennapi életébe, hogyan telik egy napja a reggeli imától az imádkozások és az étkezések hosszú során át egészen a hívekkel való találkozásig.

A pozsonyi előadás 2016. október 16-án 13 órakor kezdődik az AEGON Arénában. 

www.dalajlama-bratislava2016.sk


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/10/a-dalai-lama-pozsonyba-erkezik/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, FELHÍVÁS, Hitélet, NAGYVILÁG, NÉZET, VIDEÓK // A dalai láma Pozsonyba érkezik

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma