Finomhangolás az Avignoni Színházi Fesztiválon

Fine tuningJúlius 7-től 30-ig Avignonban, a világ legnagyobb színházi fesztiválján vendégszerepel a Hégli Dusan Company a Finetuning című táncszínházi előadással. A hazai közönség szeptember 29-én láthatja majd a darabot a pozsonyi Hviezdoslav Színházban.

Az avignoni fesztivál OFF programjában 22 alkalommal játszik az együttes, este tíztől az Espace Alya színházban. 

„A fesztiválprogram egyötöde nem prózai színház, hanem táncszínház vagy más mozdulatművészeti előadás. Avignon specialitása nem a földrajzi elhelyezkedése, sokkal inkább a közeg. Nagyon szeretném, ha a színházi közegben is kialakulna ennek a kultúrának a helye. A közművelődésben már megtörtént, a táncházmozgalom sikertörténet. Nagy szükség van a színházra ahhoz, hogy a hagyományos kultúra hosszú távon is a színpadi művészetek része maradhasson” – nyilatkozta Hégli Dusan Grendel Ágotának.

Európa legnagyobb, legizgalmasabb színházi fesztiválja kétség kívül a Festival d’Avignon, azaz az Avignoni Színházi Fesztivál. Ma ugyanolyan különleges atmoszféra lengi körül a pápai palota díszudvarát, mint 1947-ben, amikor Jean Vilar, az ismert francia színész-rendező a palota területén bemutatta három előadását és ezzel útjára indította az akkor még csak egyhetes színházi fesztivált. Azóta a fesztivál lassanként háromhetesre duzzadt és a Palais des Papes (pápai palota) mellett számos új helyszínnel gazdagodott.

A műsor trailerje és további részletek a Társulat oldalán.

Riporter: Haraszti Mária
Kamera: Haraszti Gyula


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/07/finomhangolas-az-avignoni-szinhazi-fesztivalon/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Fesztivál, KULTÚRA, NAGYVILÁG, Színház, Tánc, VIDEÓK // Finomhangolás az Avignoni Színházi Fesztiválon

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma