A nyitrai Pedagógusképző Intézet kínálata

Balla IstvánA Közép-európai Tanulmányok Karán működő Pedagógusképző Intézet az 56 éve zajló nyitrai pedagógusképzés tradícióját folytatja. Az intézményben elsősorban óvópedagógus- és tanítóképzés történik, ami a magyar tanítási nyelvű óvodák és iskolák folyamatos, minőségi oktatói ellátását garantálja. Az osztott képzésnek köszönhetően az itt tanuló egyetemisták kétféle végzettséghez is jutnak: a baccalaureátusi fokozat megszervezésével óvópedagógusként vagy nevelőnőként helyezkedhetnek el, a magiszteri titulus megszerzését követően pedig az alsó tagozatos oktatásban vehetik ki a részüket.

Az intézet tanárai pedagógiai, pszichológiai alaptárgyakat, nevelési tárgyakat (zene, testnevelés, rajz), illetve különböző szaktárgyakat oktatnak (pl. matematika, biológia).

Az intézmény ezen felül részt vállal a matematika és biológia szakos tanárok magyar nyelvű képzéséből is.

Az óvópedagógiai, tanító szakos, matematika és biológia szakos képzés iránt érdeklődők március 31-éig adhatják be jelentkezésüket a Közép-európai Tanulmányok Karára.

Balla István, a Közép-európai Tanulmányok Kara Pedagógusképző Intézetének igazgatója az intézet múltjáról, jelenéről, valamint az intézet kapcsolatrendszeréről beszél.

Videó: Közép-európai Tanulmányok Kara, Nyitra

További hasonló témájú videók