XI. Kincskeresők – Érsekkéty múltja és jelene

Bohák Emese és Hajdú TímeaÉrsekkéty múltja és jelene címmel adott elő Bohák Emese és Hajdú Tímea (Érsekkéty) a XI. Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáján.  Felkészítő tanáruk Alt Kapczy Ildikó a lévai Czeglédi Péter Ref. Gimnáziumból.

Az SZMPSZ Galántai Regionális Pedagógiai Központ Tehetségpontja tizenegyedik alkalommal szervezte meg Szanyi Mária vezetésével a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a középiskolák diákjai (12–18. éves korosztály) számára.
A verseny hagyományosan Dunaszerdahelyen zajlik.
A verseny célja: a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő pályamunka készítése tetszés szerint választható témakörben (kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben).
A helyi értékek bemutatása 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítés (pl. PowerPoint) és eredeti hang- és videofelvételek segítségével történik. Az előadáshoz tárgyi emlékek bemutatása is kapcsolódhat.

(Visited 108 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: