Kincskeresők XII. – helyi értékeket kutató diákok konferenciája • FELHÍVÁS

Kincskeresők XII. – helyi értékeket kutató diákok konferenciájaTizenkettedik alkalommal hirdeti meg a Kincskeresők XII. – helyi értékeket kutató diákok konferenciája rendezvényt az SZMPSZ Galántai Regionális Pedagógiai Központ Tehetségpontja és a MENTOR Felvidéki Tehetségsegítő Tanács. A rendezvényt idén is Dunaszerdahelyen tartják november 9–10-én. Célja: a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő pályamunka készítése tetszés szerint választható témakörben (kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben).

Ízelítőül az előző évfolyamból: 

A helyi értékek bemutatása 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítés (pl. PowerPoint) és eredeti hang- és videofelvételek segítségével. (Az előadáshoz tárgyi emlékek bemutatása is kapcsolódhat.)

Célcsoport: Az alapiskolák 5–9. évfolyama; a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a középiskolák diákjai (12–18. éves korosztály).

Feltételek: Jelentkezhetnek szlovákiai diákok, egyének vagy csapatok (maximum 2 fő!), bármely szabadon választott helytörténeti témával. Nem feltétel a magyar iskola látogatása, de a pályamunkákat magyar nyelven kell elkészíteni és bemutatni! A pályázó felkészítője lehet a tanára, szülője, nagyszülője, ismerőse, vagy az adott témában jártas helytörténész, szakember.

A számítógépes feldolgozást (PowerPoint, Prezi) az előadó hozza magával, az írásbeli összefoglaló a jelentkezés szerves része.

Mindkettőhöz fel kell tüntetni a szerző nevét és a forrásanyagot (a szakirodalom pontos bibliográfiája, saját gyűjtésnél az adatközlő/k neve, születési éve, lakcíme; ha a téma megkívánja, vallása, mestersége).

A pályázat sikerét segíti elő, ha a pályázó tanácsért fordul a közeli múzeumhoz, levéltárhoz vagy a környezetében élő helytörténészekhez.

Jelentkezés: Jelentkezni a letölthető, kitöltött jelentkezési lapon lehet, amelyhez csatolni kell a pályamunka 1–2 oldalas összefoglalását és a forrásanyagot.

Az országos konferencián iskolánként legfeljebb 2 csapat vehet részt. Ha a jelentkezések száma meghaladja a rendelkezésre álló időkeretet, a szervezők fenntartják a jogot, hogy a több csoportot indító iskolákból meghívásos alapon válasszák ki az országos konferencia résztvevőit.

Jelentkezési határidő: 2016. október 25.

Az országos konferencia tervezett időpontja és helyszíne: 2016. november 9–10. Dunaszerdahely, Építészeti Szakközépiskola, Szabó Gyula u. 1.

Részvételi díj: 2 €/fő.

A jelentkezési lapot (pontosan kitöltve) a munka 1–2 oldalas összefoglalójával együtt elektronikus levélben kell eljuttatni a következő címre:

e-mail: kincskeresok10@gmail.com

A jelentkezési lap hiányos kitöltése és az összefoglaló hiánya kizáró ok lehet a konferencián való részvételről.

További információk:

  • Szanyi Mária: 031/780 4864, 0911 451 024, szanyi.maria@gmail.com
  • Szabó Judit: 031/780 4864, 0917 539964

További hasonló témájú videók