Meghalt Lemmy Kilmister, a Motörhead frontembere

lemmy2Hetvenéves korában elhunyt Lemmy Kilmister, a Motörhead frontembere. Az első hírek a rák egy ritka és agresszív fajtájáról szólnak, amit december 26-án diagnosztizáltak nála. 

Zenekara, zenésztársai és az egész internet gyászolja Lemmyt, a Motörhead legendás basszusgitárosát, aki 70 éves korában, egy igen ritka és agresszív rákbetegség következtében halt meg ma hajnalban. A zenekar hivatalos oldalán ez az üzenet fogadja a rajongókat:

Lemmy1

Lemmy (eredeti nevén Ian Fraser Kilmister) (Stoke-on-Trent, 1945. december 24.) egy angol énekes, basszusgitáros, dalszerző, Grammy-díjas előadó, a rock zene egyik kultikus alakja, aki a Motörhead együttes alapító frontembereként vált ismertté. Zenekarával 1975 óta készít lemezeket és koncertezik folyamatosan. Legnagyobb sikereit az 1980-as évek kezdetén érte el a No Sleep ’til Hammersmith és az Ace of Spades lemezekkel, melyek Angliában az eladási listák csúcsát ostromolták. 1990-ben Angliából Los Angelesbe költözött és azóta ott él. 2006-ban Damage Case címmel duplalemezes antológia jelent meg Lemmy 40 éves pályafutását bemutatandó, kezdve a Rockin’ Vickerstől a Hawkwinden át egészen a Motörheadig és a különböző időszakos projektekig. 2010 márciusában mutatták be a Lemmy című dokumentumfilmet, ami aztán 2011 januárjában DVD-n is megjelent. A három éven át forgatott filmben Lemmy karriejének bemutatása mellett számos rockzenésszel készült interjú is látható, többek között Dave Grohl, Slash, Ozzy Osbourne, James Hetfield, Lars Ulrichés Alice Cooper beszélnek Lemmyről.
(wiki)