Sorskockák Gútán

SorskockákKortárs drámai életképek, gútai vonatkozásokkal is • Karasz Viktor fényképkiállítása tegnap nyílt meg Gútán a Városi Művelődési Központban; november 5-ig tekinthető meg.

Naponta 10-18 óra között, hétvégén is látogatható.

A cselekvésre való ösztönzést tűzte ki célul néhány fiatal Gútán, akik immár harmadik titkos projektjükkel jelentkeznek. A Borka Roland újságíró ötlete nyomán született Sorskockák című fotókiállítás – az előzőekhez hasonlóan – rendhagyó, hiszen különleges módon ábrázolja korunk egyéni és társadalmi problémáit. 

Az egy tucat fotóból álló irányított tárlat súlyos és elgondolkodtató, végső soron tettekre sarkalló témákat boncolgat. A tárlat kortárs drámai életképeket mutat be. Olyan témákban láthat az érdeklődő, mint a világvégi városi hangulat, a családon belüli erőszak, a társadalmi oktalan konvenciók erőltetése, a személyi szabadság állami korlátozása, vagy éppen a közösségi oldalak húspiaci mivolta, a média által közvetített torzkép hatása. Ugyanakkor megjelenik a pozitív oldal is: a spirituális segítők megjelenése, a jobb élet reménye és önmagunkra való rátalálása. Nem véletlen, hiszen a tárlat a karma törvényszerűségeit követi, mindegyik kép egy-egy állomás az élet útján, ami kanyargós és sokszor hajtűkanyarokkal teli. Az azon való elboldogulást segítik a képek előtt felállított közútjelző táblák. A Sorskockák fotóanyagának elkészítéséről és a háttérmunkálatokról készült egy rövid dokumentumfilm, amit Kürti Zsolt készített és a bemutató napjától láthat a közönség. (Forrás: Forrasradio.hu)

Sorskockák
Rendezte: Borka Roland
Fényképezte: Karasz Viktor
Grafika: Molnár Norbert
Smink, maszkmester: Oremová Karina
Rajz: Iványi Dániel
Művészkovács: Angyal Titusz
Vágó: Kürti Zsolt

Szereplők:

Borka Roland
Borka Szilvia
Csontos Viktória
Decsi Dóra
Gönczöl Tibor
Gőgh Renáta
Kosa Bálint
Kovács Zsolt
Kürti Barbara
Kürti Borbála
Lábsky Ákos
Lukács Erzsébet
Lukács Zsófia
Madarász Patrik
Ifj. Mihalics Attila
Molnár Róbert
Nagy Boglárka
Nagy Klaudia
Navrátil Enikő
Ollé Viktória
Radimák Žaneta
Szépe Anikó
Szőke Tamás
Takács Márta
Vasi Adrián
Vörös Mátyás
& Jane Doe

Zene:
Michael Genato – Cruising The Vicinity
Michael Genato – Extended Stay
Michael Genato – Vanilla Ice Cream

További hasonló témájú videók