HEDVIG: A 2012-es Civil Társadalom Fejlesztéséért Díj átadása

A 2012-es Civil Társadalom Fejlesztéséért Díj átadásaŽák-Malina Hedvig és ügyvédje, Roman Kvasnica kapta 2012-ben a Civil Társadalom Fejlesztéséért Díjat. A díjazottakat Vrabec Mária méltatja. Moderátor: Bauer Ildikó. A díjat a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának Komáromban tartott országos konferenciáján adták át.  

Videó: kerekasztal.org

  • Aktuális: 
  • Hedviget hamis tanúzással vádolják, ennek ügyét 2015. szeptember 28-án reggel 8.30-kor kezdik tárgyalni – árulta el a lapnak Mário Pivarči bírósági szóvivő. Hozzátette, hogy a tárgyalás másnap is folytatódik, majd további négy alkalommal októberben.
  • Žák Malina Hedvig 2013-tól magyar állampolgár, emiatt jogosult arra, hogy a vádiratot magyar nyelvre lefordítva is kézhez kapja. A járásbíróság tavaly decemberben éppen amiatt utasította el a Hedvig elleni vádemelési javaslatot, hogy sérült a törvényes védelemhez való joga, mert magyar állampolgárként nem kapta meg az anyagot magyar nyelven. A Legfőbb Ügyészség ezt követően fordíttatta le az 58 oldalas dokumentumot magyarra.
  • Februárban a fellebbviteli bíróság azonban eltörölte az elsőfokú bíróság döntését, így a bíróságnak ki kellett tűznie a tárgyalás időpontját.
  • Roman Kvasnica, Žák Malina Hedvig ügyvédje erre úgy reagált, hogy a tárgyalás időpontjának kitűzése nem az igazságosságnak, hanem annak megnyilvánulása, hogy a Szlovák Köztársaság továbbra is zaklatni fogja őt.
  • Hedvig jelenleg harmadik gyermekével állapotos. A tárgyalás időpontjának kitűzéséről szóló értesítést hivatalosan még nem kapta kézhez.
  • (Forrás: sme/para – 2015 július)
Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2015/08/hedvig-a-2012-es-civil-tarsadalom-fejleszteseert-dij-atadasa/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Konferencia, VIDEÓK // HEDVIG: A 2012-es Civil Társadalom Fejlesztéséért Díj átadása

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma