49. ONF – Nagymegyeri Kis Megyer és Csilizke Gyermek Néptáncegyüttes

Nagymegyeri Kis Megyer es Csilizke Gyermek NeptancegyuttesNagymegyeri Kis Megyer és Csilizke Gyermek Néptáncegyüttes a Járd ki lábom, járd ki te… néptáncmustrában a Vámkerék című összeállítással lépett színpadra. 

Az együttesek vezetője Mészáros Magdi.

  • A Kis Megyer és a Csilizke Gyermek Néptáncegyüttes 2007-ben alakult Nagymegyeren, illetve Csilizradványon, mint a Megyer Táncegyüttes utánpótlás-csoportjai. Az együttesek évente kb. 30 alkalommal lépnek színpadra otthon és külföldön egyaránt. 2009-ben a Gyermek Néptáncegyüttesek Országos Seregszemléjén bronzsávos, majd 2011-ben ezüstsávos minősítésben részesültek. Rendszeres résztvevői az országos szólótáncversenyeknek, ahonnan kiváló eredményekkel térnek haza. A Soproni Országos Szóló Táncversenyen több táncosuk aranykeszkenős táncos és figurás táncos díjat kapott. Két szólista párjuk bejutott a Fölszállott a páva területi válogatójába is.

  • A Csemadok Galántai Területi Választmánya 2015. június 6-7-én Deákin rendezte meg az Országos Népművészeti Fesztivált.

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2015/08/49-orszagos-nepmuveszeti-fesztival-nagymegyeri-kis-megyer-es-csilizke-gyermek-neptancegyuttes/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Fesztivál, Hagyomány, KULTÚRA, Népművészet, Tánc, VIDEÓK // 49. ONF – Nagymegyeri Kis Megyer és Csilizke Gyermek Néptáncegyüttes

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma