International Dance Day 2015 – A tánc világnapja 2015

 Flash mob a Duna utcán a tánc világnapja alkalmábólFlash Mob a tánc világnapja alkalmából a Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium udvarán, Pozsonyban.

Készítették: Szabó Attila, Viki L., Zsuzsi K.
Song: Flo Rida – Good Feeling

A tánc, vagy a táncművészet világnapját a Nemzetközi Színházi Intézet 1981. évi madridi közgyűlése hirdette meg annak emlékére, hogy 1727-ben ezen a napon született Jean-Georges Noverre (1727–1810) francia balett-táncos, az egyetemes táncművészet megújítója. Noverre a tánc nagy reformere volt, Levelek a táncról és a balettekről című művében szakítani kívánt mindazzal, ami hagyományos volt (maszk, kosárszoknya, sarkas tánccipő), s a táncot új szabályokkal, új elemekkel (zene, díszlet, rendezés) gazdagította. Ő teremtette meg a cselekményes balettet, amelyben a drámai mondanivaló és a pantomim elsőbbséget kapott. Noha több mint 150 balettet koreografált, mégis inkább íróként, teoretikusként tartják számon. A világnapot első ízben 1982-ben ünnepelték.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2015/05/international-dance-day-2015-a-tanc-vilagnapja-2015/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Évforduló, Oktatás, VIDEÓK // International Dance Day 2015 – A tánc világnapja 2015

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma