Kassa, a szerelem városa (a kassai Thália Színház repertoárja)

Kassa, a szerelem városaA kassai Thália Színházban látható darabokat bemutató sorozatunkban Kassa, a szerelem városa (sanzonest) – a színház ajánlója.

Rendező: Czajlik József
Bemutató: 2012.11.27.
Egy érzelmes, felindult, szórakoztató, kalandos, meglepetésekkel és nosztalgiával teli virtuális séta Kassán. Márai Sándor városa, olyan fénytörésben, ahogyan kevesen ismerik. Helyszínek, szerelmek, dalok, történetek. Rendhagyó utazás történelmi korokon keresztül, érzelmi viharok, meghökkentő történetek, önfeledt bolyongás a szerelmek Kassáján.
Különös és hétköznapi, hihetetlen és bensőségesen ismerős helyzetek, viszonyok, kapcsolatok bontakoznak ki az egy-egy polgárházhoz, palotához, kapualjhoz, udvarhoz, parkhoz és elnyűtt padhoz, matuzsálemi korú fához és magányos utcalámpához, jelentős és jelentéktelen helyekhez kötődő izgalmas, tanulságos, megrendítő vagy egyszerűen csak szépséges szerelmi esetekből.
Egy férfi, egy nő, néhány pillantás, érintés, vallomás. Titkos zugok, eldugott rejtekek tárulnak fel, elfeledett történetek, homályos legendák hangzanak el. A szerelem legkülönbözőbb alakváltozatai jelennek meg, az egymásra találás és a beteljesülés, a kiábrándulás és a szakítás, a rajongás és a féltékenység, szenvedélyek és szenvedések, sírás és nevetés, árulások és sebek, ábrándok és vágyak, diadalok és kudarcok, és talán a legfontosabb, a pillanatnyi boldogság.
Egy eddig ismeretlen Márai-kuplé hangfoszlányai kavarognak a levegőben. Végre kiderül, miről mesél a nyughatatlan kassai szél.

Forgatókönyv, dramaturg: Forgács Miklós
Konzultánsok: Ötvös Anna, Marsovszky Miklós
Díszlet, jelmez: Őry Katalin
Zenei rendező: Lakatos Róbert

Szereplők:
Narrátor – Illés Oszkár
Énekesek – Madarász Máté, Nádasdi Péter, Rák Viktória, Reiter Zoltán, Szoták Andrea, Varga Lívia valamint Lakatos Róbert és a RÉV zenekar

További hasonló témájú videók