Horváth Péter: Csaó Bambínó (a kassai Thália Színház repertoárja)

Csaó BambínóA kassai Thália Színházban látható darabokat bemutató sorozatunkban Horváth Péter: Csaó Bambínó – a színház ajánlója.

Horváth Péter: Csaó Bambínó

Rendező: Léner András m.v.

Bemutató: 2013.10.17.

Rendhagyó vállalkozásnak számít a darab, hiszen műfaji meghatározása zenés családi revü és valóban egy keserédes, friss humorú, szórakoztató, nosztalgikus alkotást sikerült létrehoznia a szerzőnek, annak ellenére, hogy a magyar történelem sötét és keserves, kilátástalan és borzalmas korszakáról beszél.
A darab egyik leleménye, hogy kisgyerekszemmel mutatja be azokat az eseményeket, melyek egy nép és egy család életét befolyásolták, ahol egy más után sorjáznak a valódi világrengető fordulópontok a kisemberi lét banális sorsfordulóival. A Csaó bambínó főszereplői a vérzivataros, reménnyel és csalódással, árulással és helytállással terhes ötvenes évek, egy bizarr alakokból álló rendhagyóan „átlagos” magyar család és a korszak legnagyobb külföldi és hazai slágerei.
Egyszerre zajlanak a forradalmi események és a gyermeki lét mindennapos drámái, a lakás legfurább zugaiból Marx, Engels és Lenin bukkan fel és persze az igazi tétje annak van sikerül-e megszerezni az áhított lányt. Persze mindeközben fülbemászó dallamok hangzanak fel, például Pancsoló kislány, Reszket a hold a tó vizén, Bongó cha-cha-cha, Marína, Járom az utam, Melodie d’amour, Megáll az idő és kiderül egy nemzet sorsa vagy egy ember élete egyaránt bizony vadul hömpölygő különös karnevál. Elágazások és ösvények, hullámok és örvények az álarcok rengetegében.

Dramaturg: Gecsényi Györgyi m.v.
Díszlet: Kovács Yvette Alida m.v
Jelmez: Őry Katalin m.v.
Koreográfus: Kántor Kata
Zenei vezető: Lakatos Róbert
Korrepetítor: Szakál Gábor m.v.

Szereplők:
ÉnNádasdi Péter
TeHavasi Péter
Ő (Apa)Bocsárszky Attila
AnyaMárkus Judit
NagymamaCs. Tóth Erzsébet m.v.
NagypapaDudás Péter
Gazsi tanárPólos Árpád
Tiszt/Laci/Kórista/RajnaiMadarász Máté
Mancika/BárénekesnőKövesdi Szabó Mária
Szolimán,Lenin/MademoiselleLax Judit
Pincér/Smasszer/BükfalviIllés Oszkár
Götli JuditSzabadi Emőke
Serlán Évi/Marx

Varga Lívia

Máté Jolán/Engels

Szoták Andrea

(Visited 65 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: