Meghívó a Közértbe

Közért

2014. december 9-én újabb projekt indul Pozsonyban: ez a Közért. Az est főszervezője az Art-Eko egyesület, „amely hosszú ideje tevékenykedik Gömör területén, tagjai pedig gazdag kultúraszervezési tapasztalatokkal bírnak. 

Az Art-Eko már hatodik éve arra törekszik, hogy a kortárs művészet nagyobb teret kapjon a régióban, és betekintést nyújt a közönség számára egész Európa művészetébe.” Ígéretük szerint az első Közért-rendezvényen: közösen az együttélésről, magyarok, szlovákok, romák kölcsönös hatásgyakorlásáról. Színház, zene, beszélgetés, jó társaság.
Helyszín: az Ifjú Szivek Táncszínház.
Program:
18:00: S(z)lomarát-beszélgetés: Ki a nemzet?
A műsorvezető Lucia Satinská egy szlovák és egy szlovákiai magyar történésszel beszélget együttélésről, kisebbségi történetekről. A beszélgetés nyelve: szlovák.
19:30: a Na peróne színház előadása: „Causa Bonasus, alebo dovtedy budeš mať chlpatú riť, kým toho zubra neskolíš”
A Na peróne (Peronon) színház saját bemutatója a szlovák–magyar kapcsolatokról, amely görbe tükröt állít a kocsmai bölcselkedéseknek és a gyakori szlovák beidegződéseknek. Teszi mindezt szépítések és kertelés nélkül.
Az előadás nyelve: szlovák és magyar
21:00: a Szeder együttes koncertje (sanzon, jazz, folk)

http://youtu.be/Pcn09qTebZo

Szeder kerti koncert a Zene zokniban – Tündérdisznó. (Forrás: Közért; fotó: Art-Eko)
Belépő: 3,- €
Sok szeretettel várnak mindenkit az est szervezői: az Art-Eko, a Minorma, a S(z)lomarát, a Na peróne színház, a Szeder együttes és az Ifjú Szivek Táncszínház.

További hasonló témájú videók