Országos citeratalálkozó – Sústya citerazenekar, Naszvad

Sústya citerazenekar - NaszvadA Sústya citerazenekar a naszvadi Csemadok alapszervezete mellett működő csoport, amely 2010 -ben alakult. Tagjai a Búzavirág éneklőcsoport énekesei és a Viza citerazenekar zenészei is egyúttal. Fő céljuk, miután elérkezettnek látják az időt, hogy a Búzavirág vegyes éneklőcsoporttal közös produkciókat hozzanak létre, és együtt álljanak színpadra az egyes rendezvényeken. A zenekar korcsoportját tekintetbe véve az “Idősebbek is elkezdhetik” kategóriába tartoznak, ám messze fiatalos lendülettel. Vezetőjük Bedecs Ilona.
A 16. Országos Citeratalálkozó vándorserlegét a nagykaposi Faboto Citerazenekar nyerte el.
Szilágyi Zoltán, honti citerakészítő mester több éve rendszeresen citerát ajándékoz egy-egy csapatnak. Ez évben a naszvadi Sústya Citerazenekar vehette át az ajándékot.

2014. október 18-án rendezte meg a 16. Országos Citeratalálkozót a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Csemadok Nagyabonyi Alapszervezete és Nagyabony Község Önkormányzata a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából. A versenyprodukciókat a színpadra lépés sorrendjében, fokozatosan tesszük közzé.

[mappress mapid=”192″]

További hasonló témájú videók