Hol a talpa a csigának?

kézműves foglalkozás Rimaszombatban

A XXIII. Tompa Mihály Vers- és Prózamondók, Verséneklők, Lírai Színpadok Országos Versenyén Rimaszombatban a Motolla Kézműves Műhely kiállításához kézműves foglalkozás is járult, hogy az ott látható tárgyak készítéséről saját tapasztalatot szerezzenek kicsik és nagyok. Ám volt más is: papírfigurákat vágott ki és hajtogatott  mesteri gyorsasággal az ollóvágta műhely mestere, Lengyák István…

A rimaszombati Városi Művelődési Központ épületében található Ganevia Galériában a füleki Motolla Kézműves Műhely és a dunamocsi Szegi Ilona kiállítása május 31-ig lesz látogatható.

A Füleken működő, s 2001-ben alakult Motolla Kézműves Műhelyt tájainkon is jól ismerik, hiszen számos akción vettek már részt, ahol segítettek fiataloknak és a kevésbé fiataloknak elsajátítani hagyományos kézműves technikákat. A mostani kiállításon (a kiállítók: Anderko Andrea, Benko Horkay Tünde, Benko Pál, Kapsa Júlia, Németh Bozó Andrea, György Henrietta, Gyetvai Zsuzsa, Molnár Mónika, Popovics Judit) a négy évszak hagyományos kézműves termékeiből válogatnak. Szegi Ilona húsz esztendeje a Dunamocson működő Vadvirág folklóregyüttes vezetője, s a kezdeményezésére alakult meg a helyi falumúzeum is. Öt éve készítette el az első képét gombokból, s jelenleg már 102 gombképe van, s eddig mintegy 123 650 gombot gyűjtött össze.

A kiállításról is készültek felvételek, hamarosan láthatók lesznek!

További hasonló témájú videók