Hol a talpa a csigának?

kézműves foglalkozás Rimaszombatban

A XXIII. Tompa Mihály Vers- és Prózamondók, Verséneklők, Lírai Színpadok Országos Versenyén Rimaszombatban a Motolla Kézműves Műhely kiállításához kézműves foglalkozás is járult, hogy az ott látható tárgyak készítéséről saját tapasztalatot szerezzenek kicsik és nagyok. Ám volt más is: papírfigurákat vágott ki és hajtogatott  mesteri gyorsasággal az ollóvágta műhely mestere, Lengyák István…

A rimaszombati Városi Művelődési Központ épületében található Ganevia Galériában a füleki Motolla Kézműves Műhely és a dunamocsi Szegi Ilona kiállítása május 31-ig lesz látogatható.

A Füleken működő, s 2001-ben alakult Motolla Kézműves Műhelyt tájainkon is jól ismerik, hiszen számos akción vettek már részt, ahol segítettek fiataloknak és a kevésbé fiataloknak elsajátítani hagyományos kézműves technikákat. A mostani kiállításon (a kiállítók: Anderko Andrea, Benko Horkay Tünde, Benko Pál, Kapsa Júlia, Németh Bozó Andrea, György Henrietta, Gyetvai Zsuzsa, Molnár Mónika, Popovics Judit) a négy évszak hagyományos kézműves termékeiből válogatnak. Szegi Ilona húsz esztendeje a Dunamocson működő Vadvirág folklóregyüttes vezetője, s a kezdeményezésére alakult meg a helyi falumúzeum is. Öt éve készítette el az első képét gombokból, s jelenleg már 102 gombképe van, s eddig mintegy 123 650 gombot gyűjtött össze.

A kiállításról is készültek felvételek, hamarosan láthatók lesznek!


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2014/04/hol-a-talpa-a-csiganak/trackback/

Most itt van: Home // GYEREKABLAK, Játék, Verseny, VIDEÓK // Hol a talpa a csigának?

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma