Bíborpiros szép rózsa – Rezes Gyula, Szepsi

Rezes GyulaRezes Gyula (Szepsi) előadása a IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal tartotta meg 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen. https://vimeo.com/81377129

Csoport / Egyén: Rezes Gyula
Település: Szepsi
Sáv: arany
Egyéb díj: Továbbjutás a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjébe
Vezető / Felkészítő: 
Csoport fenntartója:
Korcsoport: 2
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Vidrócki ballada; Kis pej lovam… (betyárdal Pelle Andrea gyűjtéséből)
Ezt vallják magukról:
A Kecsői Csemadok Hagyományőrző Csoport tagjaként fellépések Gombaszögön, Zselízen. – A Nagyidai Csemadok Hagyományőrző Csoport tagjaként fellépések Magyarországon, Romániában, Szerbiában – Aranypáva Díj a csoporttal.  – 2009 nívódíj a Bíborpiros Szép Rózsa országos döntőjében.  – 2011 aranysáv a Bíborpiros Szép Rózsa országos döntőjében.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók