Bíborpiros szép rózsa – Pengettyű Citerazenekar, Jóka

Pengettyű Citerazenekar, JókaA jókai Pengettyű Citerazenekar produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/83216520

Csoport / Egyén: Pengettyű Citerazenekar
Település: Jóka
Sáv: bronz
Vezető / Felkészítő: Farkas Zoltán
Csoport fenntartója: Jóka község
Korcsoport: 2
Kategória: citerazenekar
Műsorszámok: Csallóközi népdalcsokor, jókai táncok
Ezt vallják magukról:
Az együttes 2011 januárjában alakult a Kiscidrus zenekar utódjaként. Állandó résztvevői a népzenei fesztiváloknak. A 2012-es Tavaszi szél vizet áraszt fesztiválon ezüst minősítést kaptak.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók