Bíborpiros szép rózsa – Búzavirág Női Népdalkör, Béke

Búzavirág Női Népdalkör, BékeA békei Búzavirág Női Népdalkör produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg.  https://vimeo.com/82490174

Csoport / Egyén: Búzavirág Női Népdalkör
Település: Béke
Sáv: ezüst
Vezető / Felkészítő: Libai Mária, Kovács Zsuzsanna
Csoport fenntartója: Csemadok Alapszervezet
Korcsoport: 2
Kategória: népdalkör
Műsorszámok: Mátyusföldön gyűjtött lírai dalokból álló népdalcsokor
Ezt vallják magukról:
A Búzavirág Női Népdalkör 1988-ban alakult. Eredmények: Bíborpiros Szép Rózsa – egyszeres gála énekesei, egyszeri ezüstérmesei. A Tavaszi Szél Vizet Áraszt kétszeres arany-díjasai, a Népzenei Kóta minősítésein kiváló minősítést, egy alkalommal ezüst, majd két alkalommal arany minősítést értek el. Magyarországon a „Népek Zenéje” versenyének döntőjén arany fokozatot érdemeltek ki. A közelmúltban Nagyszombat megye kitüntetésében részesültek. Példaképük Ág Tibor.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók