A Bódva völgye képekben

A Bódva völgye képekbenTöbb mint ötven, szebbnél szebb fotó látható a kassai Rovás Galériában, amelyek mind a Bódva völgye természeti szépségeit és épített örökségét mutatják be a határ mindkét oldalán.

A kiállítást először a magyarországi Hidvégardóban láthatta a közönség. A több száz beküldött fotóból kiválogatott kiállításnyi anyag egy pályázat eredményeképpen született, amelyet a BódvaPress internetes média hirdetett meg még tavaly, Objektíven címmel. A felhívás olyannyira sikeres lett, hogy összesen 672 fotó érkezett be 36 alkotótól.

A képek nem csak a régió természeti környezetét, épített örökségét, templomokat, várakat egyéb épületeket tárják a szemünk elé, de a vidék lakóinak mindennapjait, az ott élő emberek életét is. A fotókat profi és műkedvelő fényképészek egyaránt készítették. Vannak alkotások, amelyek megszerkesztettek, készítőjük számtalanszor ellátogatott a megörökítendő helyszínre, s kereste a legjobb fény- és időjárási viszonyokat. De számtalan fotót az alkalom szült, s a mindig kéznél lévő fényképezőgépnek és szemfüles gazdájának volt köszönhető a pillanat megragadása.
A díjazottak között volt a Bódva felső folyásáról, Debrődről Szemán Viktor, aki a második helyet vívta ki a Debrődi növénytemplom című alkotásával. Az első helyezett Lukács Boldizsár Rakacai tó című alkotásával, a harmadik helyezésre pedig Sztricskó Tamás bizonyult érdemesnek Virágzás című fotójával. A zsűri a felajánlott támogatások fényében még 13 különdíjazottat is javasolt.
A kiállítás február 17-ig látható a kassai Rovás Galériában naponta 10-től 18 óráig.

A Rovás az első két helyezett fotóját a februári BillboardArt kiállításon óriásplakátokon is megjeleníti a Szepsi–Kassa útvonal mentén.

Operatőr: Koreň András 
Szöveg: Kovács Ágnes

További hasonló témájú videók