Hrisztov Tamás: Kamaftu (Tsízió Diákszínpad)

Tsízió 2013A galántai Kodály Zoltán Gimnázium Tsízió színpada Hrisztov Tamás Kamaftu (abszurd helyzetkép) című művének színpadi adaptációját adta elő Szepsiben a XV. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválon, 2013-ban.A forgatókönyv Hrisztov Tamás és Bergendi Barnabás munkája volt. Rendezőjük Bergendi Barnabás.  

 

„Csoportunk, a Galántai Tsízió Diákszínpad 17 éve létezik, de színjátszással kb. 10 éve foglalkozunk. Azelőtt szerkesztett műsorokat adtunk elő. Az évenként megújuló csoportban van most egy mag, akik már gyermekszínjátszó korszakuktól kezdve aktívan szerepelnek. Tavaly alakításdíjat, legutóbb pedig rendezői díjat kaptak a Jókai Napokon.

Szepsibe hozott darabunk címe Kamaftu, témája napjaink kényes kérdéseit feszegeti: a meg nem értést, az intoleranciát. A bigott nézetek, a gőgös gondolkodás, az előítélet még manapság is drasztikusan szét tudja szakítani az egymást szerető fiatalokat. Hogy mennyire foglalkoztatja a téma a fiatal korosztályt, bizonyítja ezt a 18 éves szerző, Hrisztov Tamás és a darab 17 éves rendezője, Bergendi Barnabás.”

HRISZTOV TAMÁS a budapesti drámaiskola diákja. 
Történetének középpontjában egy nacionalista beállítottságú magyar család áll, melybe belecsöppen egy cigány lány. A rendező, Bergendi Barnabás ezt mondja a darabról: „Arra voltam kíváncsi, hogyan állja meg a helyét a magyarországi viszonyokra írt történet nálunk. Más megfogalmazások születtek, mint az eredeti előadásban, a szereplők belső monológjai is egészen mások.”

[mappress mapid=”170″]

További hasonló témájú videók