Bíborpiros szép rózsa – Kiss Virág, Felsőszeli

Kiss Virág, FelsőszeliA felsőszeli Kiss Virág produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/81377072

Csoport / Egyén: Kiss Virág
Település: Felsőszeli
Sáv: ezüst
Vezető / Felkészítő: 
Csoport fenntartója:
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Lám megmondtam bús gerlice; Tiszta rozmaringszál; Diófából van a …; Tilatila, tilalomfa
Ezt vallják magukról:
A népzene szeretete a családból indul. Kiskorától énekel, hegedül, táncol. Rendszeres résztvevője a Bíborpiros Szép Rózsa, Csillagoknak teremtője és a Tavaszi szél elnevezésű népdalversenyeknek, melyeken eddig eredményesen szerepelt.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók