Bíborpiros szép rózsa – Juhász Tamás, Nagykapos

Juhász Tamás, NagykaposA nagykaposi Juhász Tamás produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/80466588

Csoport / Egyén: Juhász Tamás
Település: Nagykapos
Sáv: ezüst
Vezető / Felkészítő: 
Csoport fenntartója: Erdélyi János Alapiskola
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Látod milyen ködös idő; Esik az eső, ázik a heveder; Gyolcs az ingem, gyolcs a gatyám
Ezt vallják magukról:
Tamás, aki Nagykaposról érkezett, már „öreg rókának” számít ezen a rendezvényen, hiszen sokadszor vesz részt a Bíborpiros Szép Rózsa népzenei vetélkedőn. Az egykori kristálytiszta, gyerekhangú kisfiú mára már erős, magabiztos férfihangon énekel.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók